Perjantaina pakkauduimme autoon ja suuntasimme sukulaisten luo Köyliöön. Siellä on kolme paimenkoiraa, joista kaksi ei tykkää Oivasta yhtään. Silloin kun niitä oli vasta kaksi, Oiva oli täysin tervetullut vierailija, mutta kun taloon tuli uusi pentu, keskimmäinen (siihen asti yksi Oivan parhaista kavereista) hyökkäsi saman tien Oivan kimppuun ja teki harvinaisen selväksi, ettei Oivaa enää hyväksytä porukkaan. Nuorimmaisen kanssa Oiva pystyi leikkimään hyvin niin, ettei muut koirat olleet paikalla, mutta sekin on jo niin aikuinen, ettei hyväksy automaattisesti vierasta urosta tontille, varsinkin kun "iskäkään" ei siitä tykkää. Niinpä pitää katsoa tarkkaan, mitä koiria on ulkona, ennen kuin päästää Oivaa ulos. Turha ottaa riskejä koirien terveyden suhteen yrittämällä totuttaa niitä toisiinsa, kun ne voi helposti pitää erillään. Oiva selvästi stressaa edelleen sinne mennessä, vaikka onkin nyt pysynyt turvassa rähinöiltä.

Onneksi on sentään vanha bordercollieherra Pisci, joka suvaitsee ruskean riiviön temmeltää maillaan, vaikka onkin sitä mieltä, että moinen touhottaminen on lapsellista ja täysin turhaa. Oiva yrittää silti säännöllisin väliajoin saada tätä tosikkoa leikkimään ja on ratketa riemusta kun Pisci ärsyyntyy niin paljon, että juoksee muutaman kierroksen sen perässä.

Harjoiteltiin Oivan kanssa ihan perusnoutoja sekä maalla että vedessä. Maalla kaikki palautukset tulee ihan suoraan käteen, mutta vesinoudoissa on edelleen ongelmana ravistelemaan jääminen. Muutaman se malttoi kuitenkin tuoda käteen asti ja lopetettiin treeni sitten niihin onnistuneisiin palautuksiin. Mikäli mahdollista, Oiva on vielä tavallistakin innostuneempi, kun pääsee noutamaan vedestä. Tavallisen tärinän ja intensiivisen katseen sijaan se suorastaan vapisi ja räjähti liikkeelle, kun sai luvan noutaa.

Illalla Oiva oli hieman vaisun oloinen ja huomasin, että häntä roikkui luonnottomasti. Vesihäntä. Se ei kuitenkaan vaikuttanut kipeältä, joten asian suhteen ei tehty muuta kuin annettiin sen levätä rauhassa. Se lähtikin siitä paranemaan ja tänään häntä näytti jo melkein normaalilta.